Com explicar una veritat que pot capgirar-ho tot? | Galileu

Com explicar una veritat que pot capgirar-ho tot? Aquest és el gran problema amb què es va trobar Galileo Galilei en adonar-se del fet que no, que la Terra no era el centre del món tal com s’havia cregut fins al moment.

Galileu ens mostra el punt de vista d’un home més fidel a descobrir la veritat que a la pressió social de l’època exercida per la censura.

Segur de tot allò que ha descobert, s’endinsa en un viatge, ara ambientat en el segle XXI, per difondre les seves obres que el portarà a descobrir les entranyes de les institucions -que en principi haurien d’impulsar la ciència- i que, en el fons, l’únic que fan és dominar-la per interès propi.

Fins al 21 de maig la lluita per fer arribar a boca de tothom la gran veritat arriba al Teatre Capitol amb el ritme de Love of Lesbian com a banda sonora.
Sota la direcció de Carme Portacelli, Laura Aubert es posa dins la pell de l’humil matemàtic mostrant a la perfecció la impotència en què es devia trobar.  A l’escenari l’acompanyen amb molt ritme Oriol Guinart, Querat Casanyas i Carlos Cuevas, que no abandona el món de la filosofia després de la seva aparició a “Merlí” (TV3). Tots tres interpreten a diferents personatges (bons i d’altres dolents) amb què es va trobar Galileu durant el seu camí.

Una obra que no és fàcil, està plena de contingut, cal assistir-hi preparat per reflexionar una estona sobre la història d’aquest conegut personatge.

3

Escrit per: Nil Marbà

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s